Griekse staatsobligaties

Griekse staatsobligaties die een looptijd hebben met 10j zijn vandaag de dag gegeerd, als u de obligatie de volledige termijn bijhoud kan u een jaarlijks rendement met 6,25 procent opstrijken. Het rendement is zeer aantrekkelijk aangezien dat niet enkel bijna het dubbel is van de Belgische staatsobligaties maar de termen zijn aantrekkelijk met de lage inflatie en de obligatie is in euro. Hierdoor is er geen risico met de wisselkoers en kan de waarde van de uitgegeven munt niet dalen. Griekse Staatsobligaties worden bezien als een vrij risicoloze obligatie aangezien de kans dat de staat failliet zou gaan en hierdoor haar schulden niet kan terugbetalen is vrij klein.

Hoewel in Griekenland zou over dat laatste punt er meer en meer vragen worden gesteld of de kredietcrisis niet teveel invloed heeft op de overheidsbudgetten waardoor de Griekse staatsobligaties niet volledig meer zouden worden terugbetaald. De begrotingstekort in Griekenland steeg vorig jaar tot met 12 procent van Grieks bruto binnenlands product wat de hoogste is van alles eurolanden. Er zijn maar weinig analisten die geloven in een doemscenario en ze rekenen er op dat de Europese Unie Griekenland zal bijspringen als ze echt in de problemen komt te zitten. Beleggers in Griekse obligaties moeten nog niet direct in paniek geraken.

Risico’s Griekse staatsobligaties

De risico’s voor beleggers in griekse staatsobligaties mogen niet onderschat worden. Beleggers zouden het belang van obligaties in de portefeuille moeten beperken tot 2 a 3 procent. Het zou mogelijk moeten zijn om bij elke makelijk griekse staatsobligaties te kopen, maar het zou kunnen verschillen per makelaar in inleg en kosten.

De meeste makelaars kunnen de klanten wel de staatsobligaties aanbieden maar raden toch af om Griekse staatsobligaties te kopen. Voor dat de euro was uitgekomen zou een land als Griekenland met zo’n schuldenberg reageren en de monetaire politiek aanpassen. Tegenwoordig is het makkelijker om de gezondheid van een bedrijf in te schatten dan de gezondheid van de overheid zoals Griekenland. Volgens de analisten en makelaars zouden er veel betere beleggingen zijn dan de griekse staatsobligaties.

Bedrijfsobligaties

Betere beleggingen bedoelen we bedrijfsobligaties me die nog aantrekkelijk rendement hebben hoewel deze obligaties niet helemaal te vergelijken zijn. Enkele bedrijfsobligaties zoals de UCB die op 2015 vervallen hebben nog een rendement met bijna 5 procent die dan weer de voorkeur krijgen bij de makelaars.

Velen denken dat kwaliteitsvolle bedrijfsobligaties beter rendement-risicoverhouding hebben dan staatsobligaties wordt tegengesproken door concrete cijfers. Risico voor staatsobligaties in Europa ligt voor het eerst sinds lange tijd hoger dan die bedrijfsobligaties voor de 125 grootste Europese ondernemingen.

Kwaliteit in de obligatie portefeuille is enorm belangrijk. De Verenigde Staten en Groot-Brittannië lopen het risico dat hun rating van AAA zou worden verlaagt. Griekenland zit nog in slechte papieren doordat zij nu geen garantie kunnen bieden voor komende jaren. Top bedrijven daarintegen zouden in gezondere toestand verkeren en hierdoor bedrijfsobligaties kunnen aanbieden met lager risico.

winrar download free

winrar download free

download winrar free

download winrar free

winzip activation code

winzip activation code

free winrar download

free winrar download

windows 7 ultimate product key

windows 7 ultimate product key

winzip registration code

winzip registration code

windows 7 key generator

windows 7 key generator

winzip free download full version

winzip free download full version

windows 7 product key

windows 7 product key

free winzip

free winzip

windows 7 activation crack

windows7 activation crack

winrar free

winrar free

winrar free download

winrar free download

winzip free download

winzip free download

winzip freeware

winzip freeware

free winrar

free winrar

windows 7 crack

windows 7 crack

windows xp product key

windows xp product key