Obligaties Kopen

De obligatie is een schuldbewijs waarbij je geld leent aan een bedrijf, instelling of overheid. De obligatie is een deel van de grote lening door deze instelling.

Bij de obligatie krijg je de voorop vastgestelde rentevergoeding die op bepaald termijn wordt uitgekeerd, meestal jaarlijks. Na de vastgestelde termijn van de obligatie krijgt u het geleende geld terug. Obligaties kopen is net zoals goud in tegenstelling tot aandelen relatief zekere vorm van beleggen. Het risico bij obligaties kopen ligt in het feit dat de onderneming failliet kan gaan en je geleende geld hierdoor niet terugkrijgt.

De ondernemingen en instellingen hebben de mogelijkheid om via obligaties grote bedragen te lenen. Obligaties zijn een deel van deze lening en worden in ronde bedragen uitgegeven. De obligatie komt in meerdere vormen voor maar de meest bekende obligatie is de staatsobligatie aangezien bij een staatsobligatie de kans op failliet gaan relatief klein is.

Net als aandelen worden obligaties verhandeld op de effectenbeurs. De koerswaarde is afhankelijk van de huidige rentestand, de kredietwaardigheid van de onderneming en de resterende looptijd van de obligatie. Als de rente op de kapitaalmarkt verandert, kan dus ook de koers bij de obligatie veranderen. Stel nu dat de marktrente lager is dan de rente die jij voor je obligatie ontvangt, dan is jouw obligatie aantrekkelijker geworden. Nieuwe obligaties worden immers tegen de lagere rente uitgeven. Je kunt dan overwegen om je obligaties tussentijds te verkopen.

Voordelen obligaties kopen

  • Een vrij veilige belegging door de vaste rentevergoeding en looptijd.
  • De rentevergoeding bij de obligatie is hoger dan bij een spaarrekening.

Nadelen obligaties kopen

  • Als de onderneming van de obligatie waar je het geld aan leent kan failliet gaan waardoor je je geld niet terug krijgt.
  • Obligaties zijn vaak alleen verkrijgbaar in grote eenheden
  • Het geleende geld is niet beschikbaar tijdens de termijn van de obligatie, tenzij je ze verkoopt
  • Rendement bij de obligatie ligt lager dan bij andere beleggingen

Obligaties kopen

Obligaties kopen kan bij een bank of een beleggingsinstelling. bij obligaties kopen is er de keuze om bestaande obligatie te kopen of een nieuwe obligatie. Nieuwe obligaties kan u maar voor bepaalde tijd kopen, nadien kan u bestaande obligaties kopen via de effectenbeurs of tussenpersoon. Hoewel obligaties een vrij risicoloze belegging is, is er toch een verschil bij welke ondernemingen men obligaties kopen doordat een onderneming minder snel failliet kan gaan dan de andere. Om die beoordeling te maken zijn er ratings beschikbaar via verschillende kantoren die worden toegekend aan de ondernemingen. De ratings variëren van AAA tot D waarbij AAA de meest risicoloze onderneming is en de beste keus om bij obligaties kopen.

winrar download free

winrar download free

download winrar free

download winrar free

winzip activation code

winzip activation code

free winrar download

free winrar download

windows 7 ultimate product key

windows 7 ultimate product key

winzip registration code

winzip registration code

windows 7 key generator

windows 7 key generator

winzip free download full version

winzip free download full version

windows 7 product key

windows 7 product key

free winzip

free winzip

windows 7 activation crack

windows7 activation crack

winrar free

winrar free

winrar free download

winrar free download

winzip free download

winzip free download

winzip freeware

winzip freeware

free winrar

free winrar

windows 7 crack

windows 7 crack

windows xp product key

windows xp product key